Rens Ulijn

Journalist & eindredacteur


Sinds 2003 ben ik als professioneel journalist actief. Als algemeen verslaggever bij Koninklijke Wegener en de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) in Den Haag, schreef ik tot 2008 voor o.a. Dagblad De Stentor,  Eindhovens Dagblad, Dagblad van het Noorden en Het Parool over uiteenlopende onderwerpen in de actualiteit. In 2005 was ik een jaar lang als vast redactielid betrokken bij het opzetten van Peper, een crossmediaal nieuwsexperiment van Wegener in de stad Eindhoven, gericht op jonge lezers  tussen de 20 en 35 jaar.

Tussen 2008 en 2014 was ik als eindredacteur en redactioneel manager verbonden aan de relatiemagazines Uniek van het UMC Utrecht en In Tune van ICT-dienstverlener Getronics. Daarnaast werkte ik als eindredacteur voor diverse op bewoners gerichte uitgaven van de gemeente Haarlem en als hoofdredacteur voor het op gasten gerichte, crossmediale lifestyle magazine #Best_Mag van Best Western Hotels Nederland. Sinds 2010 ben ik oprichter en mede-eigenaar van contentmarketingbureau Uwmedia.

Prijzen
In 2008 en 2011 wonnen de magazines In Tune en CTRL-S van ICT-dienstverlener Getronics de Grand Prix Customer Media in de categorieën ‘business-to-business’ en ‘beste eenmalige uitgave’.  Als (eind-)redacteur was ik intensief betrokken bij de productie van deze twee titels.

Op Linkedin vind je mijn complete CV:

View Rens Ulijn's LinkedIn profileView Rens Ulijn’s profile