Rens Ulijn

Journalist & eindredacteur


Mijn drijfveren
Willen weten. Willen begrijpen. Dat is wat mij drijft. Ik ben altijd op zoek naar het verhaal achter mensen. Verhalen die prikkelen en ontregelen. Verhalen die abstracte nieuwsfeiten tastbaar kunnen maken. Woorden zoeken en vinden om uiteindelijk mijn publiek te raken en te activeren.

Mijn gereedschap
Oprechte interesse in de drijfveren van mensen en een aangeboren nieuwsgierigheid naar het hoe en waarom van de wereld om mij heen. Maar ook: een toegankelijke schrijfstijl en meer dan tien jaar ervaring als journalist, (commercieel) copywriter, eindredacteur en redactiemanager bij diverse dagbladen, tijdschriften en sponsored media.

Mijn specialismen
Ik beheers de belangrijkste geschreven journalistieke genres; van nieuwsbericht tot diepte-interview. Het best kom ik tot mijn recht als ik reportages schrijf waarin ik journalistiek onderzoek combineer met mijn eigen waarneming. Ik schrijf net zo gemakkelijk voor online als voor offline media en heb kennis van SEO. Ik heb veel ervaring als eindredacteur en ik bewerk inmiddels (bijna) net zo graag andermans teksten als dat ik zelf schrijf.

Mijn kennisgebieden
Ik ben een allround inzetbare, academisch opgeleide generalist, met meer dan gemiddelde kennis van journalistiek, media, (marketing-)communicatie, social media, (lokale) politiek, sociaal-economische onderwerpen, gastronomie, popmuziek en lifestyle.